31 Aralık 2011 Cumartesi

5 Aralık 2011 Pazartesi

Muzlu Kek



Malzemeler:

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı yağ
1 su bardağı süt(ben muzlu süt koydum)
3 adet dilimlenmiş muz
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Tüm kek familyasında olduğu gibi yumurta-şeker ikilisini köpürene kadar çırpıyoruz. Sırasıyla süt, yağ, un, vanilya, kabartma tozu ve son olarak ta muzları ilave edip karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz karışımı kalıba döküyoruz. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 55-60 dakika pişiriyoruz.

Not: Tercihe göre tarçın, karanfil, ceviz de ilave edilebilir.

Afiyet olsun...